logo

Využití 3D tisku pro reengineering

Potřebujete vyrobit náhradní díly? Jaký je postup při reengineeringu? Místo sériové výroby raději využijte moderních trendů 21. století, tedy 3D tisku a průběžné výroby. Výroba náhradních dílů touto metodou vám ušetří až 60 % nákladů. Ušetříte a zároveň si vybudujte na trhu značku moderní a progresivní firmy, která dbá o životní prostředí.

Potřebujete vyrobit náhradní díly? Bez ohledu na to, zda jste už zavedená firma, která svoje výrobky aktivně dlouhé roky vyrábí, nebo se jedná a nový projekt, dobře se zamyslete, zda má pro vás smysl vyrábět náhradní díly velkosériově. Budete sice mít zásoby náhradních dílů, které jsou hned k dispozici, pokud je budete ještě někdy potřebovat. Na druhou stranu vám zabírají skladovací místo a znamenají nemalou investici a uvázané prostředky.

Místo sériové výroby raději využijte moderních trendů 21. století, tedy 3D tisku a průběžné výroby. Výroba náhradních dílů touto metodou vám ušetří až 60 % nákladů. Ušetříte a zároveň si vybudujte na trhu značku moderní a progresivní firmy, která dbá o životní prostředí.

 

Pozor na ochranu autorských práv

Dobrý poskytovatel reengineeringu pomocí 3D tisku pečlivě dbá na ochranu autorských práv. Pokud ochraně autorských práv poskytovatel nerozumí nebo ji dokonce cíleně ignoruje, může vás dostat do problémů s právníky.

Toto je pro nás důležitá priorita, a proto našim zákazníkům tiskneme bez úprav pouze takové díly, které se už nevyrábí nebo nejsou u nás sehnatelné.

 

Postup reengineeringu

Na začátku je součástka, kterou potřebujete vyrobit. V ideálním případě máte 3D model v souboru na počítači, na základě kterého je možné součástku ihned vytisknout na 3D tiskárně.

Zcela běžně se ale stává, že žádný elektronický 3D model neexistuje a je nutné ho nejprve vytvořit. V takovém případě byste měli svému dodavateli reengineeringu dodat veškeré dostupné materiály a technickou dokumentaci, které se součástky týkají.

Pokud ani ty nejsou k dispozici, je možné vytvořit 3D model na základě již existující součástky, která se pečlivě naskenuje.

Ve chvíli, kdy existuje přesný 3D model součástky, je možné začít s výrobou. Pouhý 3D tisk však pro výrobu dokonalé součástky nestačí. Každý výtisk je zapotřebí také pečlivě povrchově opracovat.

S celým procesem reengineeringu Vám budeme rádi nápomocni. Ozvěte se nám a přijďte se inspirovat do našeho showroomu, kde si na vlastní oči prohlédnete výsledky naší práce. Vše si můžete osahat a uvidíte, jaké technologie kromě 3D tisku pro své klienty používáme.

 

Knihovny 3D modelů náhradních dílů

Někdy je velmi obtížné sehnat 3D model náhradního dílu, který zrovna potřebujete. A pokud neexistuje oficiální technická dokumentace a zároveň už daný díl ani nemáte fyzicky k dispozici, může situace vypadat beznadějně.

Ale nezoufejte, ještě máte možnost nahlédnout do online knihoven poskytovatelů reengineeringu pomocí 3D tisku:

 

Jak vidíte, tyto knihovny nabízejí nepřeberné množství různých dílů a součástek. Některé zahraniční firmy vám zároveň nabídnou, že pro vás díly rovnou také vyrobí. Zde buďte ale obezřetní. Nejenom, že je zahraniční dodavatel často výrazně dražší, ale je objednávka komplikovanější, ne vždy vám vyjdou vstříc a nemáte možnost ovlivnit všechny faktory výroby.

Pokud vám opravdu záleží na vysoké kvalitě náhradních dílů, doporučujeme využít služeb osvědčeného českého partnera. Na rozdíl od zahraničních poskytovatelů vám bude blíž a budete mít lepší přehled, co a jak se vyrábí. S českým profesionálním dodavatelem 3D reengineeringu získáte všechny výhody průběžné výroby a zároveň budete mít možnost s ním vše do detailů prodiskutovat a pobavit se o potřebných fyzikálních vlastnostech výrobku, jako je pevnost, pružnost, tepelná odolnost a další.

Vše s Vámi rádi prodiskutujeme v našem showroomu, kontaktujte nás. Vše také dokážeme řešit k vaší spokojenosti na dálku.

 

Používáme cookies